Om NX


Nattxpressen har funnits i drygt 30 år. Hasse Nordahl, Per Creutzer, Sten-Åke Svensson och Tommy Karlsson startade bandet med det gemensamma intresset att spela 60-tals covers under namnet Glappkontakt vilket senare ändrades till dagens NattXpressen.

Under årens lopp har bandets uppsättning förändrats. Tommy Karlsson slutade och in kom Tommie Bergman (trummor), Per C började spela med andra band som FFIVB, Southern Comfort och Sweetharts. Han ersattes under en tid av Patrik Öberg som i sin tur flyttade och ersattes av John-Olof ”Lollo” Karlsson (Bas). Under några år var Lasse Wallman med på synth. Både Hasse och Lasse slutade vid olika tillfällen.

Per kom tillbaka och fick börja om på synthen. Efter en tid lyckades han byta han till gitarr. Sten-Åke tog också paus en tid. Då han kom tillbaka fick även han spela synth som straff för att han svikit bandet. Han höll ut några år.

Vi spelade en tid på fyra, men så på en fest kom en ung skönsjungande tjej upp på scenen och hon blev liksom kvar där, bandets egen sångfågel Jane Ihlstedt (sång). Jane hoppade efter några år av och skaffade sig en egen liten sångfågel, Jolene.

Senast i raden lämnade Sten-Åke orkestern och in kom istället Anders Biberg med förflutet i bl a LC Band (Keyboard/piano).Anders spelar också med Cheers.

En annan gemenskap mellan många medlemmar är det ”skotska” bandet Claymore Band. Det skotska representeras av en alldeles äkta skotte, Gerry Nicholson. De andra i bandet är inga mindre än Hasse, Lasse, Lollo och Tommie. Deras version av The Irish Rover finns på Youtube.

NattXpressen spelar på födelsedagsfester, firmafester, bröllop,
gårdsfester……ja i alla sammanhang där en levande orkester kan höja stämningen och vi kan lova att ett byte från den gamla stereon till oss kommer att bli ett lyft för just er fest.

Grunden är fortfarande 60-tals covers men numer har vi även en hel del nyare material från t.ex. Shania Twain, Jill Johnsson och Bette Middler. Titta in under fliken ”våra låtar” så kan ni se vad vi har att bjuda på.

Vi kan även ta emot önskemål på låtar inför festen, men var ute i tid så att vi hinner få fram noter och text. För bröllops festen är det jättebra att veta vilken brudvals som önskas. Klassisk wienervals eller kanske Drömmen om Elin, det är heller inte ovanligt med helt egna önskemål som tex Ulf Lundells Kärleken förde oss samman.